f ΗΝΙΟΧΟΣ FC futsal 5x5: Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΣΤΟ minifootballnews.gr

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΣΤΟ minifootballnews.gr

ΠΑΝ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑ»

ΠΑΝ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑ» Ο προπονητής του Ηνίοχου Παναγιώτης Μπαλάφας μίλησε αποκλειστικά στο minifootballnews.gr, μετά την κοπή της πίτας της ΠΕΠΣΣ, για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής ομάδας αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα το οποίο χαρακτήρισε πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Επιπλέον, εξέφρασε το παράπονο του για την ανεπαρκή διαφήμιση του αθλήματος από τα μέσα, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στη πορεία και τους στόχους του Ηνίοχου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Μπορείτε να μας κάνετε μια ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε και λίγα λόγια για αυτή που μας ήρθε;
«Ήταν μια χρονιά που δεν είχε μεγάλες διαφορές από τις προηγούμενες. Το κομμάτι που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι η μεγάλη πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην επόμενη φάση του EURO συν ότι στο πρωτάθλημα πιστεύω πως φέτος είναι πολύ πιο αμφίρροπα τα παιχνίδια. Βλέπουμε την πρωταθλήτρια Αθήνα’ 90 να είναι μεν ακόμα πρώτη αλλά και οι άλλες ομάδες να είναι πολύ κοντά, όπως ο Δούκας, η Ολυμπιάδα, ο Ηνίοχος και ο Μινώταυρος. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα δούμε πολύ δυνατά παιχνίδια και γιατί όχι και κάποιες ανατροπές στο τέλος. Όλα αυτά με αφήνουν ευχαριστημένο και ελπίζω γενικά να υπάρξει μια αλλαγή για να δούμε και μια διαφορετική εικόνα στο ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα».
Ποια η άποψή σας για την επιτυχία της Εθνικής;
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική η επιτυχία που ελπίζω να έχει ανταπόκριση και από τα σωματεία. Οι ομάδες δεν πρέπει να μείνουν μόνο σε αυτή την επιτυχία αλλά να την βοηθούν όσο μπορούν έτσι ώστε να φτάσει στο επόμενο βήμα. Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα προετοιμάζουμε τους παίκτες έτσι ώστε στην Εθνική να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Θέλει πολύ δουλειά βέβαια και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και από τις ομάδες και από την Εθνική γιατί χωρίς δουλειά δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα».
Πιστεύετε πως τέτοιες επιτυχίες θα έπρεπε να διαφημίζονται περισσότερο;
«Σίγουρα κάθε επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς θα έπρεπε να διαφημίζεται περισσότερο για να αναπτυχθεί το προϊόν, ιδίως στο δικό μας όπου είναι πολύ πίσω. Το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε. Δεν είναι απλή η κουβέντα, είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν για να αναπτυχθεί το άθλημα στην χώρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης και γίνονται κάποιες κινήσεις σιγά σιγά αλλά είμαστε πολύ πίσω ακόμα. Βέβαια οι παράγοντες είναι οι πλέον κατάλληλοι για να τοποθετηθούν επί του θέματος και όχι οι προπονητές, αλλά γενικά πιστεύω πως δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ πίσω στο θέμα ανάπτυξης και προβολής του αθλήματος στην Ελλάδα».

Είστε ικανοποιημένος από την πορεία του Ηνίοχου στο  φετινό πρωτάθλημα;
«Η πορεία μας μέχρι στιγμής μας έχει αφήσει φυσικά πολύ ικανοποιημένους. Φέτος ανεβήκαμε ξανά στην Α’ Εθνική παρόλο που ήμασταν για πολλά χρόνια εκεί. Η ομάδα είναι σχετικά καινούρια, είμαστε μέσα στους πρώτους 4 του πρωταθλήματος και στόχος μας είναι σε πρώτη φάση να περάσουμε στην τελική 4άδα στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα εφόσον πετύχουμε στο αρχικό στάδιο θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Χρειάζεται βέβαια πάρα πολύ δουλειά και υπομονή ακόμα προκειμένου να πετύχουμε μέχρι και τον πρώτο στόχο που έχουμε θέσει».
Μια ευχή για την ελληνική σάλα για το 2013;
«Πρώτον θα ήθελα όλοι οι αθλητές να είναι υγιείς, δεύτερον να μπορέσει η Εθνική ομάδα να προκριθεί από αυτόν τον πάρα πολύ δύσκολο όμιλο που έχει και τρίτον να δούμε την ελληνική σάλα να προοδεύει και το πρωτάθλημα μας να γίνει πιο ανταγωνιστικό όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες. Δεν ξέρω αν θα γίνει το 2013 αλλά ας είναι η χρονιά αυτή τουλάχιστον που θα φέρει μια αλλαγή για το άθλημα στην χώρα μας».

Αντώνης Διβόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου